Pon 17.09.2018

5. međunarodno savjetovanje “Šumarsko inženjerstvo jugoistočne Europe-stanje i izazovi”

Predstavnici tvrtke Palfinger BH i PK sudjelovali su na 5. međunarodnom savjetovanju pod nazivom “Šumarsko inžinjerstvo jugoistične Evrope-stanje i izazovi” koje se održalo na Bjelašnici i Igmanu u okolici Sarajeva u organizaciji Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Savjetovanje je održano prošlog tjedna u periodu od 13. do 14. rujna 2018. godine. Savjetovanje je inače još jedan događaj u nizu kojim Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu obiljeđava 70 godina uspješnog rada i postojanja.

Tokom dvodnevnog savjetovanja vodeći regionalni stručnjaci iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine iz područja šumarskog inženjerstva predstavili su stručne radove o temama koje se tiču aktualnog stanja, ali i suvremenih trendova i izazova koje stoje pred strukom. Pa su se tako predstavili eksperti sa područja tehnika i tehnologija u iskorištavanju šuma, šumskoj prometnoj infrastrukturi, mehanizaciji u šumarstvu, eroziji i konzervaciji zemljišta i voda, korištenje šumske biomase, ergonomiji i sigurnosti pri šumskom radu i šumskim proizvodima.

Tvrtke PK i Palfinger BH predstavili su najnovije trendove u mehanizaciji, manipulaciji i transportu drvne građe. Predstavljeni su najnoviji modeli PALFINGER EPSILON dizalice M serije i najnoviji model dizalice Q17Z koji se ističe dohvatom od 11m te do 15% bržim i preciznijim radom od dizalica u istoj klasi. Za predstavljanje PK šumarskih nadogradnji i PALFINGER EPSILON dizalica izložena je kamionska nadogradnja tvrtke SILVESTRA.