DMM

Tvrtki DMM d.o.o. isporučena je PK šumarska nadogradnja s Palfinger Epsilon dizalicom M12Z105. Nadogradnja je izvedena na Mercedes-Benz Actros 3 6×6.

Palfinger Epsilon dizalica M12Z105 dohvata 10,5m je iz nove serije NEXT EPSOLUTION dizalica. Karakterizira ju smještaj hidrauličnih crijeva unutar grane dizalice radi zaštite, moderan i kompaktan dizajn te dugovječnost i produktivnost.

PK šumarska platforma sa podnicom iz segmenata dugačka je 6400 mm. Opremljena je prednjim i zadnjim čeličnim zidom, čeličnim gredama te tri para ExTe E9 aluminijskih teleskopskih štica. Na gredama su montirane koloture s trakama za vezivanje tereta.

DMM d.o.o. iz mjesta Rogatica prvenstveno se bavi cestovnim prijevozom robe. Djeluje od 2010. godine i danas zapošljava preko 30 zaposlenika. Zanimljivo je da je tvrtka početkom ove godine kupila Drvnu industriju Export-Sjemeć iz Rogatice. Radi se industriji koja je zapošljavala oko 750 radnika i sačinjavali su je objekti primarne prerade drva – pilana, stolarije, tvornica namještaja, sušara za građu, kotlovnica, i drugi prateći objekti. Novi vlasnik, tvrtka DMM, planira sredinom ove godine pustiti u rad proizvodnju peleta. Planiraju prozvoditi tri tone peleta na sat i zaposliti za početak 20-tak radnika. Dugoročni plan tvrtke je oživljavanje stolarije za proizvodnju prozora i vrata s najsuvremenijom tehnologijom.

»Oznake