Opština Rogatica – Teritorijana vatrogasna- spasilačna jedinica Rogatica

Palfinger radna platforma P200A radne visine 19,7 m na Iveco Daily 70C16H 3.0 za Općinu Rogatica – TVJ Rogatica. Bočni dohvat radne košare je 8,4 m. Košara je aluminijska i ima maksimalno opterećenje 250 kg. Upravljanje je u potpunosti hidraulično. Na stupu postoje ručne komande za spuštanje u nuždi te ručnu pumpu za rad u nuždi. Na košari postoji kutija za alat, komanda za start/stop iz košare, priključak za vodu ili zrak, te utičnica za 12 V i 230 V. Palfinger radna platforma opremljena je sa sistemom za raspršivanje vode, vatrogasnom opremom WEBER, setom za otvaranje vrata sa halligan tool setom i radio stanicom KENWOOD.

Nabavkom vozila je realizacija projekta prekogranične saradnje “Unapređenje upravljanja sistemom zaštite od požara i prekograničnom području BiH i Srbije” za Nacionalnim parkom Tara završena. Teritorijalnoj vatrogasno- spasilačkoj jedinici Rogatica isporučeno je najsavremenije specijalno vozilo koje će biti korišteno u gašenju požara i spašavanju na visini.

Općina Rogatica se nalazi u istočnom dijelu entiteta Republike Srpske, Bosne i Hercegovine. Prema popisu stanovništa iz 2013. godine, nastanjeno je 11.603 stanovnika, te se prostire na površini od 644 km².

 

 

 

»Oznake