SILVESTRA

Tvrtki Silvestra d.o.o. iz Bosne i Hercegovine isporučena je PK šumarska nadogradnja s Palfinger Epsilon dizalicom M12Z105 i šumarska prikolica PSM270. Nadogradnja je izvedena na Mercedes-Benz Actros 3 6×6.

Palfinger Epsilon dizalica M12Z105 dohvata 10,5m je najnovija Epsilon dizalica iz NEXT EPSOLUTION serije. Dizalica ima visoko sjedište tzv. “Classic drive” s ručnim upravljanjem. Na dizalicu je montirana Palfinger grabilica FG43 volumena 0,40m2 nosivosti 5000 kg.

Kao i sve EPSILON dizalice NEXT EPSOLUTION serije ima skrivena hidraulična crijeva unutar grane radi zaštite crijeva hidraulike, odlikuje ju moderan dizajn i visoki komfor.

Šumarska platforma dužine 6400 mmm izvedena je sa podnicom iz segmenata. Na platformu je montiran prednji i stražnji čelični zid, čelične grede i tri para E9 aluminijskih teleskopskih štica. Prednji segment i prednji zid povezani su visokim kosnicima koji služe kao potpora za trupce. Na prednjem segmentu nalaze se U profili koji služe za oslanjanje grabilice u transportnom položaju. Na stražnjem dijelu kamiona montirani su dvije kuke za lance.

Šumarska prikolica PSM270 s podnicom iz segmenata ima platformu dužine 7000 mm. Opremljena je s 4 para ExTe E9 štica. Prikolica ima BPW osovine 3x9t, mehaničkih ovjes i doboš kočnice.

Silvestra d.o.o. iz mjesta Kakanj je tvrtka registrirana prvenstveno za piljenje i blanjanje drva. Djeluje od 2001. godine i danas ima gotovo 15 zaposlenih.

»Oznake