Čet 16.02.2017

Palfinger BH ponosni sponzor Forestry Kupres konferencije 2017.

Drugu godinu zaredom Palfinger BH sudionik je dvodnevne konferencije Kupres 2017. koja je najvažniji stručni skup u sektoru šumarstva i drvne industrije u Bosni i Hercegovini. Na skupu je sudjelovalo preko 300 sudionika raznih profila koji su svojim raspravama “skenirali” sadašnjost i “predvidjeli” budućnost šumarske i drvne industrije jugoistočne Europe. U fokusu konferencije bilo je obrazovanje kadrova kao preduvjet razvoja na europskom putu Bosne i Hercegovine. Organizirana je i posjeta šumskim lokacijama i drvoprerađivačkim pogonima u čemu su sudjelovali strani stručnjaci i predstavnici europskih sektorskih asocijacija. Nakon konferencije održalo se natjecanje u skijanju za predstavnike na šumarstvu baziranih industrija u zemljama JIE.

Palfinger BH je predstavio najnovija proizvodna rješenja u transportu trupaca i ostale drvne građe. Predstavljene su nove dizalice M serije koje karakterizira veći dohvat, MASTER DRIVE komforno sjedište s elektroproporcionalnim upravljanjem i EPSHOOD zaštitu operatera dizalice.Velika prednost novih dizalica M serije su cijevi hidraulike koje su vođene unutar grane dizalice, te su bez obzira dobru zaštitu, vrlo lako dostupne u slučaju servisa.

Osim dizalica predstavljene su najnovije šumarske prikolice i poluprikolice iz “PK radionice” za transport drvne građe. Šumarske prikolice imaju zračni ovjes, kvalitetne BPW osovine, TRS sustav koji osigurava prikolicu od bočnog prevrtanja te EBS sustav koji osigurava kraći put kočenja te unapređuje stabilnost vozila. Na svaku prikolicu ugrađena je automatska vaga koja informira vozača o težini tereta kako bi se spriječio pretovar. Ovisno o želji kupca utovarna platforma može biti fiksna, modularna ili samo sa zaštitom podvozja, odnosno bez poda. Grede su s kopčama kako bi se mogao mijenjati položaj ovisno o potrebama.

Predstavnici Palfinger BH oduševljeni su prijemom i organizacijom konferencije, te su najavili svoje sudjelovanje i slijedeće godine. Glavni organizator konferencije je ŠGD Hercegbosanske šume, a suorganizatori su European State Forest Association, Drvni Klaster Hercegovine, Hrvatski drvni klaster, časopisi Privatne šume i Drvo&Namještaj. Konferencija je pod visokim pokroviteljstvom Vlade Hercegbosanske županije i Ureda predsjednice Republike Hrvatske. Glavni partner je tvrtka Stihl, dok su sponzori Grube d.o.o., Jasmin M d.o.o., Polytechnik, Scania BH i Palfinger BH.

Više informacija o temama i sudionicima konferencije na www.forestry-kupres.com.