Pon 20.11.2017

Palfinger PK 135.002 TEC7 – specijalist za teške terete i ekstra dohvate

Tvrtka Palfinger – najveći svjetski proizvođač hidrauličnih kamionskih dizalica na svijetu – predstavila je novi model dizalica TEC serije. Radi se o dizalice PK 135.002 TEC 7 koja nudi nevjerojatan omjer težine dizalice i njezinih performansi. Dizalica može biti opremljena sa tri vrste dodatnog hidrauličnog nastavka (fly-jib) što joj omogućuje dohvat i podizni moment usporediv s Palfinger dizalicama čak i dvije klase više. Novi model PK 135.002 je čak 2.000 kg lakši od svog starijeg brata PK 150.002 prvenstveno zbog novog P-Profila koji čini dizalicu lakšom, a istovremeno nudi 35% bolje performanse u kombinaciji s fly-jib-om.

Dizalica je multinamjenska i odlično se snalazi kako kod podizanja teških tereta, preciznih manipulacija tereta, kod poslova gdje je potreban ekstra dohvat, ali kod poslova manipulacije kontejnerima i poslovima krovnih montaža.

Palfinger dizalica PK 135.002 TEC7 se može montirati na 4-osovinca bruto mase 32t na kojem ostaje 2500-3.000 kg korisne nosivosti ili na  5-osovinca bruto mase 40t na kojem ostaje cca 8.000 kg korisne nosivosti. Za te kamione nisu potrebne dozvole za izvanredni transport.

Dizalica ima inovativne Palfinger opcije koje se „kriju“ pod kraticama MEXT, TOOL i WEIGHT. MEXT opcija omogućuje da se uporaba jednog ili dva mehanička produžetka prati senzorima te se njihov rad može integrirati u sistem osiguranja protiv preopterećenja. TOOL opcija nudi multifunkcionalni adapter (MFA) za spajanje dodatnih alata. WEIGH opcija omogućuje operateru da mjeri težinu tereta koji podiže. Osim tih novih opcija operator kod dizalice PK 135.002 TEC7 može koristiti i postojeće već dobro testirane Palfinger opcije kao što su P-Fold, DPS-C i HPSC-Plus GEOM. Opcija P-Fold nudi operatoru sklapanje i rasklapanje dizalice putem jedne komande. DPS-C opcija strahovito povećava snagu podizanja tereta na fly-jibu uzimajući u obzir težinu tereta i težinu kamiona s teretom. HPSC-Plus GEOM omogućuje sličan efekt pri čemo uzima u obzir težinu tereta i poziciju izvučenih stabilizatora. Operator može dizalicom podići puno teži teret  kada stabilizatori nisu maksimalno izvučeni jer mu sustav HPSC-Plus GEOM to omogućuje uzimajući u obzir težinu tereta i poziciju izvučenih stabilizatora.

Svoju premijeru dizalica je doživjela na sajmu Transport Swiss koji se održava u Bernu u periodu 16.-19.11.2017. i na sajmu Solutrans u Lyonu 25.11.2017.