Uto 13.06.2017

PK nadogradnje “pojačale” vozni park HEP grupe

Hrvatska elektroprivreda (HEP grupa)  je nacionalna energetska tvrtka, koja se više od jednog stoljeća bavi proizvodnjom, distribucijom i opskrbom električnom energijom, a u posljednjih nekoliko desetljeća i distribucijom i opskrbom kupaca toplinskom energijom i prirodnim plinom. HEP – Operator distribucijskog sustava (HEP ODS) je tvrtka u sastavu HEP grupe koja obavlja za potrebe korisnika mreže uslugu distribucije električne energije koja obuhvaća pristup i korištenje mreže. Odgovorni su za kvalitetu isporučene električne energije krajnjim kupcima i jamac su sigurne opskrbe električnom energijom.

Nakon prošlogodišnje isporuke 106 komada Ford Transit 3,5t vozila sa tovarnim sandukom unutarnjih dimenzija 2500x2100x400mm i ceradom. HEP ODS-u je početkom veljače isporučeno 15 komada a danas još 16 komada nadogradnji sa dizalicom PALFINGER PK 2900B i aluminijskim tovarnim sandukom dimenzija 2000x2100x400mm montirano na VW Crafteru 3.5t sa duplom kabinom. Svečana primopredaja organizirana je u prostorima tvrtke PK d.o.o. gdje su djelatnici HEP ODS-a iz različitih dijelova Hrvatske preuzeli svoje „ljubimce“. Za djelatnike HEP ODS-a organizirano je prigodno druženje te školovanje za operatera dizalicom.

HEP grupa je svoje povjerenje ponovno dala tvrtki PK d.o.o. koja se iskazala kao pouzdan partner sa visokokvalitetnim nadogradnjama za razne namjene. Tvrtka PK d.o.o. napravila je iskorak u ovom tipu nadogradnje, naime pomoćna šasija i svi čelični dijelovi su KTL lakirani (Kathodische Tauch Lackierung ili kataforeza) što im daje dodatnu otpornost na koroziju i time dugovječnost sanduka. Pomoćna šasija je vijčanom vezom spojena sa glavnom šasijom vozila što omogućuje u konačnici i lakše održavanje nadogradnje. Tvrtka konstantno ulaže u tehnologiju čime svojim krajnjim kupcima jamči kvalitetni proizvod sukladno najnovijim tehnološkim rješenjima.