Čet 18.05.2017

Ukrcajna rampa za invalidska kolica

Povećanje mobilnosti za ljude koji se kreću u invalidskim kolicima neizmjerno je važno. Kako bi se aktivno uključili u sva područja javnog i privatnog života za to im je neophodno vozilo opremljeno za prijevoz osoba sa invaliditetom.

Upravo je takvo jedno vozilo po prvi puta izašlo iz naše radionice. Za potrebe korisnika Centra za rehabilitaciju – Rijeka, na vozilo Opel Vivaro Combi L2H1 2.0 ugradili smo Palfinger RTP35 HI-HF rampu za invalidska kolica. Rampa se odlikuje kompaktnim dizajnom zauzimajući vrlo malo prostora u vozilu kada je sklopljena. Izgrađena je za današnja teža i šira invalidska kolica s visokokvalitetnom  čeličnom platformom i protuklizajućom podlogom. Mrežna platforma omogućuje vozaču veću vidljivost na stražnja vrata kroz rampu. Rukohvati su bez oštrih rubova, projektirani na način da se produže sa 65% na 88% duljine kako bi se povećala sigurnost putnika te su istodobno  vrlo kompaktni jer ne zauzimaju dodatna mjesta kada su presavijeni. S ovim inovativnim dizajnom rukohvata,rampa RTP35 HI FI će se uklopiti u raznolike modele vozila. Rampom se vrlo lako upravlja pomoću ručnog daljinskog upravljanja. U vozilo smo također ugradili novi pod sa ugrađenim šinama i remenjem za prihvat kolica.

Isporučena rampa, donacija je Zavičajnog društva Dalmacije korisnicima centra te je za tu prigodu organizirana svečana primopredaja gdje je u ime Zavičajnog društva Dalmacije, Ante Vranješ, predsjednik društva, predao ključeve kombi vozila ravnateljici Centra za rehabilitaciju Rijeka Gordani Saršon.