Čet 13.11.2014

PALFINGEROVE PLATFORME U SLUŽBI ČIŠĆENJA MUZEJA LOUIS VUITTON

PALFINGEROVA Jumbo klasa WT 350, Premium klasa WT 370 i Top klasa P900 korištene su u čišćenju, održavanju i popravcima novog muzeja Louis Vuitton u samom srcu Pariza.

Futuristička i moderno uređena zgrada, napravljena od stakla i čelika bila je pravi izazov za PALFINGEROVE platforme koje mogu odolijeti ogromnim visinama te pružaju posebnu upravljivost i fleksibilnost pristupa svim područjima. Cijeli projekt čišćenja bio je fokusiran na zaštiti fasade od mehaničkih oštećenja za koji su dizajneri PALFINGER proizvoda donjeli jednostavno, učinkovito rješenje. Da bi se spriječile pukotine i oštećenja, sve tri platforme su opremljene posebnim senzorima u radnoj košari koje dojavljuju operaterima kada su u neposrednoj blizini fasade, čime se smanjuje rizik od sudara.

Trajno postavljen na betonskoj podlozi u gornjem dijelu kompleksa, WT 350 može čistiti i održavati zgrade krovnih površina bez ikakvih poteškoća. WT 370 i P 900 korištene su za čišćenje staklenih površina na bočnim stranama i mogu se kretati oko cijele strukture po potrebi. WT 370 je odgovoran za donji dio pročelja, dok je P 900 obavljao radove čišćenja na višim dijelovima. Budući da se postupak čišćenja provodi tijekom noći, bilo je potrebno osigurati rad bez buke što je i izvedeno od strane PALFINGEROVIH stručnjaka.

Voditelji projekta Louis Vuitton bili su oduševljeni radom PALFINGEROVIH platformi jer pružaju maksimalnu sigurnost i preciznost.